Σόμπα pellet
Η έυκολη και σύγχρονη εναλλακτική λύση θέρμανσης είναι η σόμπα με κάυσιμη ύλη το pellet. Μπορεί να τοποθετηθεί σε χώρους όπου η εγκατάσταση τζακιού και η εξαγωγή καμινάδας μεγάλης διατομής είναι αδύνατη.Είναι έτοιμα μηχανήματα για χρήση με ventilateur και δυνατότητα να ζεστάνουν μικρούς και μεγαλύτερους χώρους ακόμα και παρακείμενους με κανάλια αγωγούς.Εχει ενσωματωμένο δοχείο ποθήκευσης το οποίο διοχετεύει αυτόματα το pellet στον καυστήρα.
Η σόμπα pellet είναι αυτοματοποιημένο προιόν που μπορεί να προγραμματιστεί ημερήσια ή και εβδομαδιαία για τις ώρες λειτουργίας της και έτσι σε συνδυασμό με την αύτόματη τροφοδοσία της μας αποδεσμεύει από τη συνεχή παρακολούθησή της σε αντίθεση με οποιαδήποτε εστία καύσης ξύλου.

Σόμπα ξύλου
Η γνωστή παραδοσιακή ξυλόσομπα έχει εκσυγχρονιστεί.Είναι μία απλή λύση θέρμανσης για μικρούς ενιαίους ή και μεγαλύτερους χώρους, κύριων ή εξοχικών κατοικιών καθώς και επαγγελματικών χώρων.Ζεσταίνει εκπέμποντας θερμότητα από το σώμα της και από το πυρίμαχο τζάμι.Για τη λειτουργεία της δε χρειάζεται ηλεκτρική σύνδεση και η καμινάδα της είναι μικρής διατομής.Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένο φούρνο για να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε φαγητό.