Η ΕΣΤΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Αττικής με σκοπό την παραγωγή , εμπορία και τοποθέτηση πυρίμαχων υλικών και συναφών προϊόντων.

Λίγα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε στην επεξεργασία μαρμάρων και πετρωμάτων , εμπλουτίζοντας έτσι τη γκάμα των προϊόντων της.

Το 2002 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 5800μ2 στην περιοχή των Αχαρνών όπου λειτουργεί παραγωγή πυρίμαχων προϊόντων και μαρμάρων με σύγχρονα μηχανήματα για όλες τις εφαρμογές. Στον ίδιο χώρο κατασκευάστηκε κτίριο γραφείων και έκθεσης για όλα τα υλικά που διαθέτει η εταιρεία.

Το συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο της ΕΣΤΙΟΘΕΡΜΙΚΗΣ με κύριους συνεργάτες κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και ιδιώτες έστρεψε τη διοίκηση της εταιρείας σε αναζήτηση νέων συνεργασιών. Δημιουργήθηκε τμήμα εισαγωγών πλακιδίων και ειδών υγιεινής από εργοστάσια υψηλού επιπέδου ποιότητας και αισθητικής.

Σχεδιάστηκε έτσι ένας εκθεσιακός χώρος με πολλά διαφορετικά υλικά προσαρμοσμένος στη σύγχρονη εποχή του design αλλά και της χρηστικότητας, δίνοντας δυνατότητα στους πελάτες της εταιρείας να διαλέξουν υλικά για όλα τα στάδια της κατασκευής τους.

Στόχος της εταιρείας παραμένει η υψηλή ποιότητα προΪόντων και υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.